Welkom in groep 2/3B  

Dit jaar bestaat groep 2/3B uit 29 kinderen. Een volle, maar een gezellige groep!  

Op maandag en dinsdag zijn de kinderen van groep 2 bij juf Allina in de klas. Vanaf woensdag zitten de kinderen van groep 2 bij groep 3A of groep 3B.  

Juf Mieke en juf Wilma zijn de juffen van groep 2/3B. Juf Wilma werkt op de maandag, dinsdag en woensdag met de klas en juf Mieke op de donderdag en vrijdag. Juf Tirsa komt ons op de woensdag, donderdag en vrijdag ook helpen in de klas.  

In groep 2 werken we in de hoeken aan de hand van een thema. We kunnen hiervoor de hoeken kiezen uit de eigen klas, of in de andere klas. Dit is erg gezellig en we maken zo heel veel vriendjes en vriendinnetjes. We kiezen voor elke dag waar we mee willen werken, zoals bijvoorbeeld de huishoek, de leeshoek of een taakje maken. We vinden het ook erg leuk om samen met groep 3 nieuwe dingen te leren. Hierbij helpen we elkaar goed en leren we van elkaar.  

In groep 3 mogen we ook graag nog spelen in de hoeken, maar zijn we ook heel hard aan het werk om alle letters te leren en om te leren lezen. Dit gaat heel snel, rond de kerst kennen we bijna alle letters al en kunnen we al moeilijke boekjes lezen!  

Naast het leren lezen zijn we ook goed aan het werk met het leren rekenen. Binnen de kortste keren worden er al sommetjes uitgerekend. Dat is super knap! 

Na al het harde werken houden we er ook van om buiten met elkaar te spelen. Ook geeft juf Wilma één keer in de week een buitenles, want buiten leren is heel erg leuk en leerzaam!  

Verder maken we graag muziek met elkaar, leren we Engels, werken we met de Kanjertraining, Breinhelden, Trefwoord en filosoferen we met elkaar. Eén keer in de week gymmen we ook nog met meester Nick.  

Wij hopen er een gezellig en leerzaam jaar van te maken met z’n allen!  

Groetjes de juffen van groep 2/3B