Welkom bij de pagina van groep 5!

Groep 5 zit dit jaar weer in het hoofdgebouw. Gezellig samen met de andere groepen. We hebben iets minder ruimte in de klas dan vorig jaar, maar we hebben wel het leerplein en de schoolbibliotheek lekker dichtbij.  

We zitten dit jaar met 24 kinderen in groep 5. Er zitten 8 jongens en 16 meisjes in de groep. Nieuw in de groep is Khalil. Khalil is vanuit Scherpenzeel naar Coevorden verhuisd. Khalil raakt al wat gewend in de klas en dat is heel fijn. Welkom Khalil. Meester Henk , juf Hanneke  en meester Nick geven dit jaar les aan groep 5. Meester Henk geeft les op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Juf Hanneke geeft de lessen op vrijdag. Meester Nick is de gymmeester die de gymlessen geeft op vrijdagmiddag. 

Juf Romana is er op woensdag een uurtje om een aantal kinderen te helpen met taal/woordenschat. Juf Nienke loopt dit jaar stage in groep 5. Zij studeert aan de Pabo. Zij zal haar stage starten op 19 september. 

We lezen heel veel in groep 5, want dat vinden we belangrijk en het is ook heel leuk. Ook meester en juf lezen heel graag mooie boeken voor. Thuis lezen of voorgelezen worden is ook erg belangrijk en leuk. Er zijn zoveel leuke boeken en gelukkig is de bibliotheek in Coevorden voor de kinderen gratis en kunnen ze daar nog heel veel mooie boeken vinden, lenen en lezen.  

Dit jaar gaan we verder met de tafels te oefenen. Aan het eind van het jaar kennen we de tafels van 1 t/m 10. Dit oefenen doen we niet alleen op school maar ook thuis, want we weten dat wanneer we de tafels goed kennen, rekenen een stuk makkelijker wordt. 

Op vrijdag is juf Hanneke aanwezig en zij is heel goed in bewegend leren. De kinderen zullen ervaren hoe leuk en leerzaam dat is. 

Op cultureel gebied is er ook dit jaar het een en ander ingepland voor groep 5. Het programma is op het moment van dit schrijven nog niet bekend.  

We gaan ook mee doen met het “leesvreters” project. Het tijdstip is nu nog niet helemaal duidelijk. Dit is een leespromotie project. 

In groep 5 krijgen de kinderen ook voor het eerst “Wereldoriëntatie”. Dat is aardrijkskunde, geschiedenis en techniek gecombineerd. Heel interessant wat je daar allemaal leert, maar ook vooral onderzoekt. 

We gaan dit jaar dus heel wat leuke, maar ook leerzame dingen doen.