Welkom bij de pagina van groep 5

We zitten dit jaar met 18 kinderen in groep 5.

Meester Woertel, juf Kieft, meester Nannen en juf Luttmer geven dit jaar les aan groep 5.

Meester Woertel geeft normaal les op de maandag, dinsdag, woensdag en de donderdag. Juf Kieft en meester Woertel doen afwisselend de lessen op de vrijdag. Meester Nannen is de gymmeester die de gymlessen geeft op de donderdag.

Juf Luttmer is dit jaar bij ons en geeft tot half december les op de maandag en de dinsdag. Zij zit op het KPZ in Zwolle en is bezig met de afronding van de Pabo. Ze hoopt in december klaar te zijn en haar diploma behaald te hebben.

Meester Woertel heeft daardoor op de maandag en dinsdag tijd om, naast het begeleiden en observeren van juf Luttmer, hulp te bieden waar nodig.

Op maandag krijgen we woordjes mee en op vrijdag worden die woordjes overhoord.

Ook het oefenen van de tafels is dit jaar weer een belangrijk onderdeel. We moeten echt alle tafels tot en met 10 kennen.

Dit jaar zijn we begonnen met een nieuwe rekenmethode, een nieuwe aardrijkskunde methode en een nieuwe geschiedenismethode.

De kinderen merken wel dat er wat onderdelen van rekenen anders benoemd worden en dat de methode op sommige onderdelen zoals klokkijken en tafels al een stukje verder is dan dat in de vorige methode was en dat is wel even extra werk voor iedereen. Daar nemen we dan ook even de tijd voor om het goed te doen.

Aardrijkskunde en geschiedenis is voor de kinderen nieuw en de nieuwe methode laat de kinderen meer meedenken en onderzoeken dan bij de vorige methode.

Ook deze nieuwe methode kent toetsen en dat is dan weer nieuw voor de kinderen van groep 5.

Op vrijdag is veelal juf Kieft aanwezig en zij is heel goed in bewegend leren, wat de kinderen vorig jaar ook al gemerkt hebben en wat ze erg leuk vonden.

Dit jaar krijgen de kinderen weer les van een echte muzieklerares. Zij krijgen dan, in de loop van het jaar, de mogelijkheid om een instrument te leren bespelen. We zijn al met de eerste muzieklessen begonnen genaamd Windkracht 6.

Op cultureel gebied is er ook dit jaar het een en ander ingepland voor groep 5. Een bezoek aan het hunebedcentrum en het bezoeken van een voorstelling. Of dit allemaal door kan gaan is nu nog niet te zeggen. Het Coronavirus kan roet in het eten gooien.

Ook gaan we een leuk leesproject volgen (Lezen is nog steeds heel belangrijk) Het heet “Scoor een boek” waarbij dit project gepromoot wordt door spelers van FC Emmen en/of  FC Groningen. Dit project start in februari van het volgend jaar. Spannend!!!!

Er is dus weer veel te beleven.

We hopen er samen een goed jaar van te maken.