Groepspagina

In groep 7 zitten 24 kinderen waarvan 13 meisjes en 11 jongens. Op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend zitten we met heel groep 7 in een lokaal op de bovenste verdieping. Op donderdag en de middagen zijn de groepen 6/7 en 7/8 gecombineerd.

Al die trappen in school kunnen we gelukkig goed aan, want we zijn Fit en Vaardig!

We houden van veel bewegen tijdens de lessen. Dat doen we door bijvoorbeeld de tafels joggend, springend en klappend te leren. Ook doen we veel coöperatieve werkvormen tijdens de lessen. Dit zijn oefeningen waarbij samenwerken heel belangrijk is.

Goed samenwerken leren we tijdens de lessen van de Kanjertraining. In deze eerste weken van het nieuwe schooljaar leren we elkaar kennen op nieuwe manieren en maken we afspraken hoe we met elkaar om willen gaan in de klas. Iedere kanjerles sluiten we af met een vertrouwensoefening, want zonder vertrouwen in elkaar kun je geen groep zijn.

Dit schooljaar werken we voor het eerst met Chromebooks. Dat is even wennen voor iedereen. Toch maakt dit het werken/leren een stuk makkelijker. We kunnen onze taaloefeningen verwerken, tekstverwerken en bijvoorbeeld informatie opzoeken op internet. Ze krijgen daarbij ook les over mediawijsheid.

In de loop van het schooljaar vragen we van de kinderen steeds meer zelfstandigheid. Ze gaan dan namelijk werken aan weektaken. Een mooie uitdaging waarin ze verantwoordelijk worden gesteld voor hun eigen leerproces.