Welkom! Wat leuk dat u even komt kijken op de pagina van groep 6/7.

In groep 6/7 zitten 30 kinderen waarvan 12 meisjes en 18 jongens.
We hebben les van juf Schepers, Meester Vriesema en Meester Veenstra. Alleen op de vrijdagmiddag zijn we even apart. Dan gaat groep 6 met Meester Woertel of Juf Kieft bezig met aardrijkskunde of geschiedenis.
Ons lokaal is helemaal boven in de school op de tweede verdieping.

Al die trappen in school kunnen we gelukkig goed aan, want we zijn Fit en Vaardig!

Aan het begin van het schooljaar hebben we onze groep “de blije gezichten” genoemd. Wij willen allemaal blij naar school gaan en hebben daarom afspraken met elkaar gemaakt. Deze hangen in ons lokaal voorzien van al onze handtekeningen. Op de deur van ons lokaal zie je alle blije gezichten.

We houden van veel bewegen tijdens de lessen. Dat doen we door bijvoorbeeld de tafels joggend, springend en klappend te leren. Ook doen we veel coöperatieve werkvormen tijdens de lessen. Dit zijn oefeningen waarbij samenwerken heel belangrijk is.

Goed samenwerken leren we tijdens de lessen van de Kanjertraining. In deze eerste weken van het nieuwe schooljaar leren we elkaar kennen op nieuwe manieren en maken we afspraken hoe we met elkaar om willen gaan in de klas. Iedere kanjerles sluiten we af met een vertrouwensoefening, want zonder vertrouwen in elkaar kun je geen groep zijn.

Dit schooljaar werken we weer met Chromebooks. Dit begint al behoorlijk te wennen. Het maak het werken/leren een stuk makkelijker. We kunnen onze taaloefeningen verwerken, tekstverwerken en bijvoorbeeld informatie opzoeken op internet. We krijgen daarbij ook les over mediawijsheid.

Misschien komt er in de loop van het schooljaar wel meer informatie op onze groepspagina. Hou de website in de gaten! Tot ziens.

Groetjes van groep 6/7