Welkom! Wat leuk dat u even komt kijken op de pagina van groep 6.

In groep 6 zitten 19 kinderen waarvan 8 meisjes en 11 jongens.
We hebben les van juf Schepers en meester Vriesema. Ook hebben we dit schooljaar hulp van 2 stagiaires.

Ons lokaal is helemaal boven in de school op de tweede verdieping. Dat zorgt soms voor wat gemopper, gepuf en gesteun, maar we blijven er wel lekker fit van.

Aan het begin van het schooljaar hebben we onze groep “de kampioenen van groep 6” genoemd. Wij willen allemaal kampioenen zijn. Kampioenen in bijvoorbeeld rekenen, muziek of gym. Wij zijn namelijk “trots op talent!”.

Ook willen we kampioenen in sociale vaardigheden zijn. Daarom hebben we afspraken met elkaar gemaakt. Deze hangen in ons lokaal voorzien van al onze handtekeningen. Op de deur van ons lokaal zie je getekende selfies van ons als kampioenen.

We houden van veel bewegen tijdens de lessen. Dat doen we door bijvoorbeeld de tafels joggend, springend en klappend te leren. Ook doen we veel coöperatieve werkvormen tijdens de lessen. Dit zijn oefeningen waarbij samenwerken heel belangrijk is.

Goed samenwerken leren we ook tijdens de lessen van de Kanjertraining. In deze eerste weken van het nieuwe schooljaar leren we elkaar kennen op nieuwe manieren en maken we afspraken hoe we met elkaar om willen gaan in de klas. Iedere kanjerles sluiten we af met een vertrouwensoefening, want zonder vertrouwen in elkaar kun je geen groep zijn.

Dit schooljaar werken we weer met Chromebooks. Dit begint al behoorlijk te wennen. Het maak het werken/leren een stuk makkelijker. We kunnen onze taaloefeningen verwerken, tekstverwerken en bijvoorbeeld informatie opzoeken op internet. We krijgen daarbij ook les over mediawijsheid.

Misschien komt er in de loop van het schooljaar wel meer informatie op onze groepspagina. Hou de website in de gaten! Tot ziens.

Groetjes van groep 6