Nieuws uit groep 5/6

In de combinatiegroep 6/7 zitten 31 kinderen. Er zitten 12 jongens en 13 meisjes in groep 6. In groep 7 zijn dat 2 jongens en 4 meisjes. Ons lokaal zit op de bovenste verdieping van de school. We hebben onze warming-up dus al gehad als we de schooldag beginnen.

In onze groep leren we op verschillende manieren. Soms doen we dat alleen, maar samen weet je altijd meer. We gebruiken daar veel verschillende werkvormen bij.

Ook gaan we met de tijd mee, want we leren niet alleen uit boeken maar verwerken ook opdrachten op de tablet.

We zitten in een combinatiegroep en we hebben nog niet eerder bij elkaar in de klas gezeten. Bij ons geldt: “Onbekend maakt onbemind” en daarom werken we er hard aan om elkaar beter te leren kennen. Dat doen we met leuke oefeningen en spelletjes. Ook maken we gebruik van de kanjertraining, waarbij we veel vertrouwensoefeningen doen en kringgesprekken houden.

In deze combinatiegroep wordt er buiten zelfstandigheid ook steeds meer doorzettingsvermogen van ze gevraagd. Je ziet leerlingen ontzettend groeien en soms komen er talenten boven water, waarvan ze zelf het bestaan nog niet weten. Zo gaan ze onder andere aan de gang met weektaken. Een uitdaging waarin ze meer vrijheid krijgen, maar ook al echt moeten gaan plannen.