Wij zijn groep 3 in het schooljaar 2018-2019

Als je de klas binnenkomt dan zie je op de deur al staan ‘ik, jij hij en zij, iedereen hoort erbij!’, voor elk kind is er een bij met hun naam erop. Want alle kinderen horen erbij.

Dit jaar een groep 3 van 21 kinderen. Het zijn 12 jongens en 9 meisjes. In de groep werken twee juffen. Juf Feunekes is er op maandag en woensdag en Juf Elzing werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag. Daarnaast komt juf Scherpen bij ons in de groep op donderdag en af en toe een hele week. Juf is bezig met de PABO-opleiding.

Het is wel en beetje een spannend jaar, want groep 3 klinkt altijd alsof het daar echt begint. Vanaf groep drie heeft elk kind een eigen tafeltje, met eigen spulletjes.  We gaan veel leren dit jaar, lezen, schrijven en rekenen. Vooral het vak lezen is erg belangrijk. Aan het begin van het schooljaar leren we om de dag een nieuwe letter en dan gaat het heel snel met wat de kinderen herkennen aan letters en woorden.

Elke dag zullen de vakken lezen, schrijven en rekenen terugkomen. Daarnaast zullen we luisteren naar mooie Bijbelverhalen, leren we Engels spreken en luisteren, maken we mooie knutselwerkstukken en tekeningen, zingen we liedjes en gaan we op donderdagochtend naar de gymzaal.

We werken ook regelmatig op de computer en Ipad, daarop hebben we allemaal leerzame spelletjes.

Sociale vaardigheden vinden we ook erg belangrijk, dus met behulp van Kanjertraining komt dat voor in het rooster. Dan horen we een leuk verhaal, praten we over hoe we ons voelen en doen we spelletjes. Ook coöperatieve werkvormen zullen we vaak gebruiken, zodat de kinderen met elkaar samenwerken en overleggen.