Nieuws uit groep 1/2b

Wij zijn de kinderen van groep 1/2 b. In onze groep zitten nu 25 kinderen. Er zitten nu 15 kinderen in groep 1 en 10 kinderen in groep 2. In de loop van het jaar komen er nog een aantal kinderen bij, zodat het nòg gezelliger wordt. Er zijn 2 juffen in onze groep. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf de Lange er en op donderdag en vrijdag juf Oldenhuis.
Wij werken steeds over een thema, daar maken we werkjes over, doen we spelletjes mee in de kring en spelen soms het verhaal na of leven ons uit in onze aangepaste themahoek. Via het digibord en in de kring doen we taal- en rekenspelletjes en kijken elke week Koekeloere. Ook kunnen we kiezen via het digikeuzebord, alleen ons taakje plannen moet nog met magneetjes.

Natuurlijk mogen we ook elke dag fijn spelen, zowel binnen als buiten. Op donderdagmiddag om de week hebben we gymles in ons speellokaal van een echte gymmeester. In de klas is er een huishoek, bouwhoek, een lees- en schrijfhoek en nog veel meer! We mogen ook lekker kleien, verven, tekenen en zelf dingen knutselen en timmeren. Op de computers en i-pads  doen we leuke en leerzame spelletjes en er staan ook heel veel leuke dingen in onze reken-, taal- , spelletjes en puzzelkast!

Buiten spelen we in de zandbak, op de trein en in het speelhuisje.  We spelen ook graag met de fietsen en karren. In onze moestuin zaaien en oogsten we onze eigen bloemen en groenten. Natuurlijk moet er ook onkruid gewied worden, dit vinden we maar wat interessant en we helpen juf er graag bij.

Samen gaan we er weer een leuk en leerzaam jaar van maken.

Samen spelen, leren en een kanjer zijn, dat is pas fijn!

Groetjes van de kinderen en juffen  van groep 1/2b